איך מתקינים דודי שמש

היום, אחרי מחקר שעשיתי בנושא אני יכול להגיד לכם שהדוד הכי מומלץ הוא דוד שמש מכיוון שהוא לא צורך יותר מדי חשמל (רק בימים ללא שמש, בישראל אין הרבה כאלו) בניגוד לדודים האחרים שצורכים הרבה מאד חשמל ולכן כתבתי את המאמר הבא למידע נוסף בנושא דודי שמש:

מהו דוד שמש?

דוד שמש הוא מיכל מים העשוי ממתכת, אשר ממוקם על גגות הבניינים בכל אזורי הארץ (ובמקומות רבים בעולם) ומחמם את המים אשר זורמים אל הדירות השונות באמצעות שימוש בקרני השמש. ארץ ישראל היא ארץ שטופת שמש, ולמעשה יש בה שמש ברוב המוחלט של ימות השנה, ולכן מומלץ מאד להשתמש בקרני השמש, הניתנות לנו חינם אין כסף, על מנת לחמם את המים הדרושים לנו. שימוש בדודי שמש מהווה חיסכון כלכלי וגם תרומה לאיכות הסביבה, משום שנעשה כאן שימוש באנרגיה זמינה, אשר אינה צורכת מכשור מיוחד ואינה מייצרת פסולת. וכמובן, מכיוון שאין צורך בשימוש בחשמל או גז, הרי שאין לחימום זה עלות, מלבד, כמובן, עלות ההתקנה של הדוד. היתרונות הגדולים של דודי השמש הובילו לכך שכיום קיים חוק המחייב התקנה של דוד שמש בכל בניין בארץ (למעט מקרים מסוימים ונדירים יחסית). דוד שמש בנוי לרוב בצורת גליל, ובו קולטי שמש העשויים מתכת שחורה וצינורות מים דקים. המתכת השחורה קולטת את קרני השמש ביעילות, והמים מתחממים במהירות. ניתן להתקין דוד שמש נפרד לכל דירה בבניין, אולם בבניינים רבי קומות לרוב אין מקום לדודים כה רבים, ולכן מתקינים דוד אחד מרכזי או מספר דודים משותפים לכל הדיירים. דודי שמש מגיעים במספר גדלים, בהתאם לצורך, ומחירם משתנה בהתאמה. מחיר ממוצע של דוד שמש נע בין 1400 ₪ ל-3000 ₪.

איך מתקינים דוד שמש?

כאמור, את דודי השמש יש להתקין על גג הבניין. במקרים מסוימים, כאשר אין אפשרות להתקין דודי שמש על הגג, ניתן להתקין אותם בשטח פתוח הסמוך לבניין, אולם אלו הם מקרים חריגים. חשוב מאד לרכוש דודי שמש מחברה בעלת תו תקן, אשר מוכיח את איכותו של הדוד. לא מומלץ להתקין דודי שמש באופן עצמאי – רוב החברות מציעות שירותי התקנה מטעמן, וישנם גם מתקינים פרטיים אשר עוסקים בהתקנה של דודי שמש. חשוב לבחור במתקין מקצועי, אמין ומנוסה, משום שהתקנת דודי שמש מחייבת ידע באינסטלציה ובחשמל גם יחד, והתקנה איכותית חשובה לשימוש יעיל וממושך בדוד.

למה לשים לב בהתקנה?

  • המיכל של דוד השמש צריך לעמוד על הגג בצורה אנכית. הקולטנים צריכים לעמוד בזוית של 45 מעלות, לקליטת שמש מרבית. חשוב שהמרחק בין הקולטנים לא יעלה על 5 מטרים.
  • חשוב לוודא שבדוד מותקן שסתום ביטחון, אשר מונע היווצרות של לחץ מים גדול מידי במיכל המים.
  • מומלץ מאד להתקין בדוד מערכת סינון, אשר מונעת היווצרות של אבנית בדוד השמש. בעזרת מערכת הסינון ניתן להאריך בהרבה את חייו של הדוד. חשוב לדעת כי גם כאשר מותקנת מערכת סינון יש לתחזק את הדוד לפחות אחת לשנה ולנקות אותו היטב מאבנית ומלכלוך.

ולסיום הנה סרטון על איך אפשר לבנות דוד שמש בעצמך:

זה הסוף של המאמר, אני רוצה להמליץ לכם על מסעדה מעולה במעלות תרשיחא שאכלתי בה לא מזמן בשם אלומה! מסעדה מפנקת במיוחד שווה מאוד להזמין את הסטייק שלהם הוא מגיע עם פירה מאוד עדין והסטייק מגיע עם כל מני ירוקים טובים וכמובן שאסור לשכוח יין איכותי אז שם המסעדה אלומה! לא לשכוח לבקר שם.